Skip to content Skip to footer
onze missie

Durf te denken.

Immanuel Kant roept ons ook vandaag nog op: Durf te denken!

Een uitdaging om ons handelen, onze levenwijze en zelfs ons denkraam en onze identiteit zélf kritisch te bevragen.

Een oproep voor dappere mensen! Maar wie de moed heeft en durft te vragen, ontdekt een wereld die mooier, geschakeerder en rijker is dan je van tevoren maar durfde bevroedden.

Ben jij niet bang om te denken? Dan dagen wij je uit: kom naar onze bijeenkomsten en denk met ons mee. Je hoeft geen filosofie te studeren om een filosoof te zijn!

Portret Willam van Weelden
Willam van Weelden
Organisator

Bij het Filosofisch Café denken we na over de belangrijkste en diepste vragen. Niet om een pasklaar antwoord te krijgen, maar om samen na te denken en te leren. De oude Grieken wisten het al: in het gesprek met elkaar kom je vooruit.

Voor Descartes was het duidelijk: Ik denk, dus ik ben. Dat is het einde van de twijfel. Denken is de activiteit waarin wij als mensen écht mens kunnen zijn. Vanuit twijfel en zekerheid, verwondering en verstomming willen we samen met jou ons denkraam vergroten! Daarvoor organiseren we café-avonden om samen te leren en na te denken. Laagdrempelig én diepgaand. Denk met ons mee!

In onze bijeenkomsten geeft een spreker een inleiding op een filosoof of een thema. Er is alle ruimte voor vragen en discussie: de ideale plek om je te verdiepen. Daarna kunnen we er verder over praten onder een kop koffie en kun je natuurlijk ook andere café bezoekers leren kennen.

Wij nodigen je van harte uit voor onze gratis bijeenkomsten! Het enige dat je hoeft mee te nemen is een open blik. Kom gewoon binnenlopen!