Vriesestraat 22, 3311KD Dordrecht
Filosofisch Café Dordrecht

Wat is het filosofisch Café?

Iedereen denkt wel eens na over belangrijke levensvragen: wat is het goede dat ik moet doen? Waar mag ik in geloven en waar mag ik op hopen? In het Filosofisch Café gaat het over deze vragen. Niet om een pasklaar antwoord te krijgen, maar om samen na te denken en te leren. De oude Grieken wisten het al: in het gesprek met elkaar kom je vooruit.

Voor Descartes was het duidelijk: Ik denk, dus ik ben. Dat is het einde van de twijfel. Denken is de activiteit waarin wij als mensen écht mens kunnen zijn. Vanuit twijfel en zekerheid, verwondering en verstomming willen we samen met jou ons denkraam vergroten! Daarvoor organiseren we café-avonden om samen te leren en na te denken. Laagdrempelig én diepgaand. Denk met ons mee!

In onze bijeenkomsten geeft een spreker een inleiding op een filosoof of een thema. Er is alle ruimte voor vragen en discussie: de ideale plek om je te verdiepen. Daarna kunnen we er verder over praten onder een kop koffie en kun je natuurlijk ook andere café bezoekers leren kennen.

Wij nodigen je van harte uit voor onze gratis bijeenkomsten! Het enige dat je hoeft mee te nemen is een open blik. Kom gewoon binnenlopen!

Sapere aude: Onze drijfveer

Durf te denken. Dat is de oproep van Immanuel Kant in 1784 aan zijn tijdgenoten. Een oproep die ons door de eeuwen heen nog steeds uitdaagt: Een oproep om ons handelen, onze levenwijze en zelfs ons denkraam en onze identiteit zélf kritisch te bevragen.

Een oproep voor dappere mensen! Maar wie de moed heeft en durft te vragen, ontdekt een wereld die mooier, geschakeerder en rijker is dan je van tevoren maar durfde bevroedden.

Ben jij niet bang om te denken? Dan dagen wij je uit: kom naar onze bijeenkomsten en denk met ons mee. Je hoeft geen filosofie te studeren om een filosoof te zijn!

Wie zijn wij?
Geplande bijeenkomsten