Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overzicht van de Rechtsstaat door mr. Gerhard Ris

2-11-2017 @ 20:00 - 22:00

Gratis

De vrijheid en de rechtsstaat staan onder druk. Althans, dat is wat je denkt wanneer je het nieuws volgt. Ook voor filosofen is een goed functionerende rechtsstaat onontbeerlijk. Want wie zich wil ontwikkelen moet vrij zijn om te denken en zijn gedachten met anderen te delen. Op deze avond neemt mr. Gerhard Ris ons mee in een filosofisch overzicht van de staat van de rechtsstaat in Nederland. Gerhard verzorgt een interactieve avond!

Gerhard Ris is advocaat en filosoof. In 1960 is hij geboren in de gemeente met naar verluid thans de meeste tevreden bewoners: Amstelveen. Gerhard is gehuwd en vader van twee in Dordt geboren zoons van 18 en 16. Gerhard zelf heeft van zijn derde tot zijn achtste in Engeland gewoond en is vervolgens verder in de achterhoek opgegroeid.

Als jurist komt Gerhard uit een bèta-nest, waarbij de bedrijfsfilosofie van de R&D van Fokker hem met de paplepel is ingegoten. Gerhard heeft bedrijfsrecht gestudeerd in Leiden. Via de algemene praktijk is Gerhard zich gaan richten op de straf- en asielpraktijk. Want dit gaat ergens over! Het gaat over mensen. Na een aantal jaren omzwerven startte Gerhard zijn eigen advocatenkantoor, nu gericht op straf- en sociaalbestuursrecht. De laatste jaren heeft Gerhard voor zijn cliënten veel studie gemaakt van de psychologie, psychiatrie en neurologie die hij zijn jarenlange praktijk veelvuldig tegengekomen is.

De afgelopen jaren heeft Gerhard met behulp van wiskundigen, met veelvuldig succes voor de cliënten verschillende aspecten van de rechtsstaat getest. Hierbij heeft hij gestreefd om samen met hoogleraar statistiek Richard Gill de fakkel van de verlichting brandend te houden in de rechtszaal.

Gegevens

Datum:
2-11-2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Filosofisch Café Dordrecht
Telefoon
+31 6 22 50 07 80
E-mail
info@filosofischcafedordrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

VanAlleTijden
Grotekerksebuurt 44
Dordrecht, 3311 PN Nederland
+ Google Maps