Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inleiding Logica

8-02-2024 @ 20:00 - 22:00

Gratis
Predikatenlogica

Welkom bij deze introductie tot logica, een fascinerend gebied van de filosofie dat ons helpt redeneren en argumenteren op een gestructureerde en nauwkeurige manier. Logica is als een gereedschapskist die ons in staat stelt om helder te denken, geldige conclusies te trekken en onjuiste redeneringen te herkennen.

In de logica onderzoeken we hoe uitspraken met elkaar in verband staan en hoe we geldige conclusies kunnen afleiden op basis van gegeven informatie. Een eenvoudig voorbeeld uit de predikatenlogica is de volgende zin: “Alle mensen zijn sterfelijk.” Hierin gebruiken we het predikaat “sterfelijk” om te verwijzen naar de eigenschap die van toepassing is op alle individuen in de categorie “mensen.” Door logische redenering kunnen we concluderen dat als iemand een mens is, die persoon ook sterfelijk zal zijn.

In deze introductie verkennen we de propositielogica en de predikatenlogica. Hiermee ontdekken we hoe deze vormen van logica ons helpen bij het analyseren van argumenten, het identificeren van geldige conclusies en het bevorderen van kritisch denken.

Gegevens

Datum:
8-02-2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Filosofisch Café Dordrecht
Telefoon
+31 6 22 50 07 80
E-mail
info@filosofischcafedordrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kosterij Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps