Vriesestraat 22, 3311KD Dordrecht
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Vaccin van Moderns tegen Covid-19
nov 03, 2021

Hebben wij een morele verplichting om ons te vaccineren tegen Covid-19?

3 november 2021
20:00 - 22:00
Kosterij Trinitatiskapel Vriesestraat 22

Dordrecht, Nederland
Contact us
Description

De discussie over vaccineren is overal. Een groot deel van de bevolking is gevaccineerd, maar er is ook een groep die zich niet wil laten vaccineren. Sommigen verzetten zich om antroposofische of theologische redenen tegen alle vaccinaties. Anderen keren zich specifiek tegen het vaccin voor Covid-19. In het debat wisselen termen als lichamelijke integriteit, vrijheid, ic-bezetting en sociale verantwoordelijkheid elkaar af.

Aristoteles zei het al, de mens is een sociaal wezen, een zoon politikon. En die menselijke natuur zorgt dat wij in een samenleving ons continu tot elkaar moeten verhouden. En extra teer is dan ook de omgang met mensen die anders denken en andere keuzes maken.

Om de ethische discussie te duiden, gaan we met elkaar in gesprek over de morele verantwoordelijkheid van het individu in deze Corona-crisis. We bespreken welke ethische theorieën en argumenten ons kunnen helpen te bepalen wat onze individuele verantwoordelijkheid is. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zou Levinas antwoorden op de vraag of je een morele plicht hebt om je te laten vaccineren?
  • Wat zou Kant antwoordden op de vraag of een samenleving het recht heeft om haar leden te dwingen zich te vaccineren?

Denk mee over deze ethische vragen en discussieer mee! Willam van Weelden en Paul Wansink zijn de gespreksleiders op deze avond.

Details

Date:
3 november 2021
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Kosterij Trinitatiskapel Vriesestraat 22

Dordrecht, Nederland
+ Google Maps