Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filosofie van AI

22-02-2024 @ 20:00 - 22:00

Gratis
Guido van der Knaap - Van Aristoteles tot Algoritme

Welkom in de boeiende wereld van de filosofie van AI, waar we ons diepgaand bezighouden met de cruciale kwesties van bias en andere ethische problemen die ontstaan in het tijdperk van kunstmatige intelligentie. Terwijl AI een exponentiële groei doormaakt en ons leven transformeert, komen we voor belangrijke vragen te staan over de eerlijkheid, transparantie en verantwoordelijkheid van deze technologieën.

Een essentiële zorg is de aanwezigheid van bias in AI-systemen. Aangezien AI algoritmes vaak gebaseerd zijn op historische data, kunnen ze inherente vooroordelen en ongelijkheden reproduceren. Dit kan leiden tot onrechtvaardige beslissingen en discriminatie in diverse domeinen, zoals rechtspraak, sollicitatieprocedures en kredietverstrekking. Filosofen en experts onderzoeken hoe we bias kunnen verminderen en eerlijke AI kunnen ontwikkelen om gelijkheid en rechtvaardigheid te waarborgen.

Daarnaast worden we geconfronteerd met ethische dilemma’s omtrent autonomie en verantwoordelijkheid. Wanneer AI-systemen autonome beslissingen nemen, moeten we nadenken over wie verantwoordelijk is voor hun acties en eventuele schade. De complexiteit van deze vraagstukken vereist een zorgvuldige overweging van de ethische verantwoordelijkheid van AI-ontwikkelaars, beleidsmakers en gebruikers.

In deze verkenning van de filosofie van AI richten we ons op de diepgaande impact van bias en andere ethische uitdagingen. Laten we samen kritisch nadenken over hoe we AI kunnen ontwikkelen en inzetten op een manier die ethische normen respecteert en onze maatschappij ten goede komt. We doen dit aan de hand van het boekje ‘Van Aristoteles tot Algoritme’ van Guido van der Knaap.

Gegevens

Datum:
22-02-2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Filosofisch Café Dordrecht
Telefoon
+31 6 22 50 07 80
E-mail
info@filosofischcafedordrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kosterij Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps