Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Discussieavond: Abortus

19 oktober @ 20:00 - 22:00

Gratis
Protest voor abortusrechten

Abortus, een splijtzam in de (Amerikaanse) samenleving. Abortus is een thema waarin de verschillende meningen tegenover elkaar worden gezet, maar waarbij de kampen elkaar niet lijken te (willen) begrijpen.

Aan de ene kant hebben voorstanders van abortus het recht van een vrouw om over haar eigen lichaam te beslissen als een kernpunt van hun argument. Zij pleiten voor reproductieve vrijheid en autonomie, waarbij ze benadrukken dat de keuze voor abortus een persoonlijke beslissing is die door de overheid gerespecteerd moet worden.

Aan de andere kant staan tegenstanders van abortus, die het ongeboren leven als heilig beschouwen. Zij baseren hun argumentatie op morele en religieuze overtuigingen, waarbij ze het ongeboren kind als een menselijk wezen met inherente rechten zien. Tegenstanders benadrukken dat abortus gelijkstaat aan het beëindigen van een mensenleven en pleiten voor bescherming van de ongeboren vrucht, zelfs in situaties waarin de zwangerschap het gevolg is van verkrachting of incest.

Om een goede filosofische discussie te voeren, gaat het deze avond niet over welk standpunt het juiste is. Het doel is argumenten voor en tegen te analyseren en beproeven op hun aannames, afhankelijkheden en toelaatbaarheid binnen het publieke debat. We plaatsen argumenten in de lijn van ethische theorieën en onderzoeken de theoretische onderbouwing van beide kampen.

Gegevens

Datum:
19 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Filosofisch Café Dordrecht
Telefoon
+31 6 22 50 07 80
E-mail
info@filosofischcafedordrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kosterij Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps