Vriesestraat 22, 3311KD Dordrecht
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Portretfoto van Charles Taylor
dec 01, 2021

Charles Taylor – Geannuleerd

1 december 2021
20:00 - 22:00
Kosterij Trinitatiskapel Vriesestraat 22
Dordrecht, Nederland
Description

Het zal jullie niet zijn ontgaan. Er zijn aangescherpte regels vanwege Corona. Dit betekent dat de cultuursector om 17:00 dicht moet.

Helaas betekenen deze nieuwe regels dat de geplande bijeenkomst van 1 december 2021 is afgelast.

We hopen in het nieuwe jaar onze bijeenkomsten weer voort te zetten. Houd onze website, Facebook en de nieuwsbrief in de gaten!

Op 1 december verdiepen we ons in de filosofie van Charles Taylor. In zijn inleiding op de Nederlandse vertaling van Sources of the Self (1989), Bronnen van het zelf (2007), schrijft Joep Dohmen: Er zijn niet zoveel boeken die het leven van een mens kunnen veranderen. Dit boek is er zeker één. Iets ruimer – niet zozeer dat ene boek- kennismaking met het werk van Taylor verandert ons zicht op onze maatschappij. Zijn werk is uitdagend en actueel. Dat heeft te maken met het gegeven dat Taylor naast filosoof historicus is. Hij beziet de mens en zijn vragen altijd vanuit een verantwoord historisch perspectief.

Een ander boeiend gegeven van Taylor is dat hij Katholiek is, oftewel gelovig. Dat is in zijn werk te merken. Maar voorop staat: zijn gedachten over de morele bronnen van de menselijke persoonlijkheid zijn in onze tijd m.i. zeer de moeite waard. Het gaat dus over filosofie en moraal, over de enkeling en de gemeenschap, over humaniteit en transcendentie; kortom over het leven zelf.

Paul Wansink leidt deze avond.

Details

Date:
1 december 2021
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Kosterij Trinitatiskapel Vriesestraat 22
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps